Erkki Raudaskosken blogi

Evoluutio on lahjomaton luonnon laki

Biologian professori, eläintutkija Jussi Viitala kertoi Ylen kolumnissaan luonnossa tapahtuvasta kehityksestä otsakkeella "Evoluutio on luonnon laki". Olennaista siinä on jatkuva muutos, jota emme voi itse säädellä. Muutoksen alaisena on koko luonto, me ihmiset siinä mukana. Emme voi pysäyttää muutosta, vaikka ihmiskehitys olisi mielestämme jo  riittävän pitkällä. Muutokset ovat tapahtuneet vähitellen vuosimiljoonien kuluessa, mutta on todettu myös nopeita hyppäyksiä, jollainen oli muun muassa pitkä loikka apinapopulaatiosta ihmiseksi. Puhetaidon oppiminen on selvin merkki tällöin tapahtuneesta kehityksestä.

Nykymaailmaa tarkkailemalla voi todeta jotakin ihmisen evoluution suunnasta, eikä se näytä hyvältä. Eriarvoistumista ihmisten kesken on selvästi havaittavissa. Muun muassa ruoantuotannosta huolehtivat viljelivät ovat jääneet elintarvikeketjussa kantamaan raskainta taakkaa. Heidän osuutensa ketjun tulonjaossa supistuu jatkuvasti. Toinen suuri kärsivä kansanryhmä muodostuu pitkäaikaistyöttömistä. Heitä on virallisen arvion mukaan kolmesataatuhatta, joista satatuhatta pitkäaikaistyötöntä, joilla on teetetty kouluttamisen nimissä ilmaistyötä jo useita vuosia.

Työttömän kuntouttavasta koulutuksesta säädettiin laki, joka oikeuttaa ottamaan pitkäaikaistyöttömän koulutettavaksi työllistymisen helpottumiseksi. Yli kymmenen vuoden käytön jälkeen lailla ei ole kuitenkaan saatu kunnon tuloksia aikaan ja laki onkin otettu muuhun käyttöön. Työtön joutuu nyt tekemään osaamaansa ammattityötä jopa yhdeksän euron päiväpalkalla. Tuntemani yliopistokoulutuksen saanut henkilö on tehnyt koulutettavana ollessaan omaa ammattityötään jopa yhdeksän euron päiväkorvauksella. Varsinainen korvaus työstä on siirretty kuntien valtion ja yritysten käyttöön. Jo satatuhatta pitkäaikaistyötöntä on joutunut osallistumaan "koulutukseen" ja tulonsiirtoja on tähän mennessä useita miljoonia.

Ihmisessä tapahtuneesta muutoksesta kertoo myös eriarvoistumisen hyväksyminen. Sen ovat kansalaiset todenneet. Kun heiltä kysyttiin huolestuttavimmista yhteiskunnan ilmiöstä, niin niihin kuului eriarvoistumiskehitys, mikä näyttää hyväksytyn hallitusta ja eduskuntaa myöten. Myös elintarvikeketjun vääristynyt tulonjako on todettu ja siihen on aiottu puuttua, mutta kuukaudet kuluvat eikä mitään näytä tapahtuvan. Työttömien kohtelu on asiaan perehtyneiden lakiasiantuntijoiden mielestä täysin ihmisoikeussopimusten vastaista. Puhutaan jopa ihmisten orjuuttamisesta, mutta puheet näyttävät menevän kuuroille korville.

Evoluutio on luonnonlaki, jonka vaikutuksen alaisena on myös ihminen. Se muuttaa ihmistä ja me muutamme yhteiskuntaa. Olemme siirtyneet maailmanlaajuiseen uusliberalistiseen talouteen, jossa toisen ihmisen hyväksikäyttö yleistyy eikä lakikaan sitä enää estä. Takana on aika, jolloin tehtaanpatruuna rakensi työläisilleen asunnot ja koulut sekä huolehti terveydenhoidosta. Ihmisen henkinen evoluutio kulkee omaa rataansa, ja elämme sen nykyvaihetta, jolta eivät ole välttyneet hallituksen ja eduskunnan jäsenetkään. Heidänkään kohdalla emme voi ihmiskehitystä muuksi muuttaa, eikä hallitus vaihtamalla parane, sillä muuta ihmisainesta ei ole tarjolla. Saamme tyytyä siihen, mitä evoluutio meille tarjoaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän tepimast kuva
TEUVO MAST

Emmää tosta evoluutiosta tiä sannoo mitään mutta kyllä ovulaatio on kansalle paljonkin tärkeämpi .
Suorastaan elin ehto terv tepivaari

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

"Kehitys kehittyy kehittymistään", mutta ihmisen henkinen ja eettis-moraalinen kypsyystaso polkee paikallaan vuosituhansista ja vuosisadoista toiseen. Eli muuttuuko ihminen ja mihin suuntaan? Parempaan vai pahempaan intohimoissaan? Mitä Pyhä Evoluutio tähän sanoo? Onko ihminen aina tulevaisuudessakin ihmiselle susi? Homo homini lupus.

Darwinin opin mukaan vahvin voittaa aina eläinkunnassa ja maailmassa. Ja ihminenkin on sen mukaan vain eläin eikä sivistynyt olento. Evoluutio oikeuttaa siten eriarvoisuuden ja ahneuden ja syrjinnän maailmassa. Evoluutio ei tunne oikeudenmukaisuutta, tasa-arvoa eikä lähimmäisen rakkautta. Heikot saa sortua elontiellä, vaikka se olisikin hurskastelevien ihmisoikeusopimusten vastaista. Lakikaan ei ole aina niin kuin se luetaan, vaan kuin se tulkitaan. Se oikeutta ei saa, joka ei sitä itse hanki Ja "mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei voi olla lakikaan", sanoi Olaus Petri aikoinaan.

Evoluutio selittää siten työttömien, maanviljelijöiden, ravinnontuottajien ja elintarvikeketjun ja väliinpudonneiden sekä syrjäytyneiden alennustilankin.

MUTTA kuka tai mikä on noin epätasa-arvoisen luonnonlain -evoluution- säätänyt ihmispoloisten riesaksi? Vai onko se vain sattumman sanelema juttu?

Eläämme postmodernia ja materialistista uusliberalismin valtakautta. Se on hylännyt kaikki maailmanselitysmallit ja ismit. Ei ole mitään pyhää eikä pahaa. Kaikki käy ja vahvin voittaa evoluutio-opin maailmassa. Nietscheläisittäin Jumala on kuollut ja ihminen määrää maailman menosta ja kohtalosta. Elämme arvotyhjiössä ilman tarkoitusta. Mutta toisten ihmisten keksimien hierarkisten sääntöjen ja rituaalien mukaan. Sitä sanotaan nokkimisjärjestykseksi valtapelissä. Henkisesti vahvimmat ja taloudellisesti rikkaimmat ja röyhkeimmät määräävät muiden ihmisten aseman ja kohtalot. Ja Evoluutio pyhittää kaiken.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

On tyypillinen virhe luulla, että evoluutiossa jotenkin muka vahvin voittaa. No ei voita. _Sopeutumiskykyisin_ voittaa. Voisi myös sanoa, että eniten kärsimystä kestävä voittaa. Elinolojen muuttuessa se, joka kestää muita paremmin vilua, nälkää, janoa ja kuumuutta, tauteja jne selviää hengissä kovissakin oloissa siirtämään geeninsä eteenpäin. Se, joka ei uhoa ympäriinsä tapprlmassa, vaan väistää höyrypäitä ja keskittyy poikastensa saamiseen hyväkuntoisina itsenäisiksi pärjää. Se, jonka elimistö kestää tyypillisimmän elinalueen rajojen ulkopuolella levittäytyy ja valloittaa uudet alueet. Helpossa elämässä muhineiden yksilöiden geenit eivät jaksa eivätkä viitsi.

Ja toinen tyypilinen virhe on kuvitella biologista ilmiötä kulttuuristen ilmiöiden yleispäteväksi selitäjäksi. Evoluutiolla ei voi selittää moraalia eikä aluepolitiikkaa ymv.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Selittääkö tuo jotenkin blogissa mainittua syrjäytymiskehitystä ja eriarvoistumiskehitystä ihmisten keskuudessa?

Miksi toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset yhteiskunnassa orwellilaisittain sanoen?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

"Evoluutio on luonnonlaki, jonka vaikutuksen alaisena on myös ihminen. Se muuttaa ihmistä ja me muutamme yhteiskuntaa."

Koko aloitusteksti on alusta loppuun, sorry to say, täysin joutavaa mussutusta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Suurimpia yhteiskunnallisia mokia tulevaisuuden ennustamisen kannalta käsitellään housut kintuissa parasta aikaa hallituksessa ja eduskunnassa. Kyse on SOTE-paketista. Jo 1980 luvulla tiedostettiin, että suuret ikäluokat joutuvat aikanaan työterveysjärjestelmästä kansalliseen terveydenhuoltoon.Kuka heistä silloin huolehtii? Onko siihen varauduttu?

Vasta nyt ongelmat sylissä koetetaan monen vetkutteluhallituksen voimin saada aikaan sote-uudistusta kuin käärmettä pyssyyn, jotta voitaisiin taata myös suurten ikäluokkien puolelle miljoonalle tasa-arvoiset palvelut. Intressiriidat ovat poliittisina jarruina päätöksille.

Toinen moka on , miten taataan, että lapsia syntyisi lisää Suomeen. Nyt pitäisi arvioida kuka tai,ketkä palvelevat nykyisiä nuoria 50 vuoden päästä. Vai pitäisikö suvaita lisää maahanmuuttajia Suomeen? Se jakaa poliittisia piirejä.

Syrjään jääminen tulee Suomelle kalliiksi, olipa kyse pitkäaikaistyöttömistä, halveksutuista ammateista tai nuorista. Suomessa on jo 69 000 syrjään jäänyttä nuorta. Inhimilliset ja taloudelliset kustannukset ovat isot. Syrjäytyneiden määrä on lisääntynyt finanssikriisistä. Koulutus ehkäisee syrjäytymistä tehokkaasti sanotaan. Mutta onko Suomessa maailman parhaiten koulutetut työttömät? Missä mättää? Kurssitetaanko työttömiä kouluttamisen ja tilastojen kaunistelemisen vuoksi? Ja käytetäänkö heitä härskisti ja lähes ilmaiseksi "orjatyövoimana"? Onko se humaania ja inhimillistä tai ihmisarvoista tai tasa-arvoista elämää ja kohtelua?

Suomessa ei ole toimivaa mallia sukupolven yli jatkuvan huono-osaisuudenkaan ennaltaehkäisyynkään. Ennakointia tarvitaan monessa suhteessa.

Talouskaan ei ole vain tavaroiden ja palveluiden tuottamista markkinoille vaan myös sitä, kuinka ihmiset yhdessä luovat toimentulon ja hyvinvoinnin edellytyksiä. Tapahtuuko se yhteisvastuullisesti ja altruistisesti vaiko itsekkäästi ja muista hyötyen tai keskenään riidellen. Jokainen ymmärtänee kumpi tapa on parempi. Tulevaisuutta pitää osata ennakoida ja suunnitella.

Huono-osaisuuteen, syrjimiseen ja syrjäytymiseen olisi osattava puuttua ajoissa , ennen kuin ongelmat kaatuvat päälle liian suurina. Muuten sosiaaliset lieveilmiöt ovat riesana ja kustannuksia aiheuttavina takapakkeina ja kehityksen jarruina. Hyvin suunniteltu on puoleksi tehty. Mutta oikea toteutustapa näyttää kiikastavan päättäjiä tai sitten vastuuta siirretään härskisti seuraavalle hallitukselle tai sukupolvelle. Vaalikeskeinen ajattelu valtaa liikaa päätöksentekoa.

MISSÄ ovat todelliset isänmaalliset valtiomiehet? Tusinapoliitikot ajattelevat vain seuraavia vaaleja populistisesti, mutta valtiomiehet tulevia sukupolviakin.

Kaikkia meitä tarvitaan omalla panoksellamme yhteiskunnan parasta rakentamaan ja toisillemme palveluja tuottamaan.Ketään ei saa syrjiä tai kohdella kaltoin.

Kysynkin milloinkahan myönteistä Poliittista Evoluutiota syntyy päättämättömyyden, jarruttelun ja keskinäisen kinastelun tilalle? Että Suomen asiat osattaisiin hoitaa sulassa sovussa ja yhteisymmärryksessä sivistyneesti ja taloudellisestikin. Vai onko se pelkkää toiveajattelua?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

"Evoluutio on lahjomaton luonnon laki" tietää ja uskoo (?) blogisti otsikkonsa mukaan.

En tiedä säälittävämpää 'luonnonlakia' (lue: näennäistieteellistä puutaheinää) kuin tuo evolutionistisateistinen BigBang-Darwin-Dawkins-harha.

On selvää, että jokaisella on ikioma henkilökohtainen oikeutensa ja myös vastuunsa uskoa tai olla uskomatta johonkin tai ei mihinkään.

Itse uskon koko sydämestäni apostoli Paavalia ja Jumalan sanaa, Room.6:23 mukaan:

23 Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.

23 For the wages of sin is death; but the gift of God is eternal life through Jesus Christ our Lord.

23 Denn der Tod ist der Sünde Sold; aber die Gabe Gottes ist das ewige Leben in Christo Jesu, unserm HERRN.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Uskovaisten joutavia puheita. No, jos haluaa uskoa mieluummin paimentolaisten kansansatuja kuin tiedettä, niin siitä vaan.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Pystytkö Esa Mäkinen kiteyttämään sen, mihin sinä uskot omassa elämässäsi?

Mikä on sinun tulevaisuutesi toivo - perusta elämäsi tulevassa iltaruskossa?

Koetko elämälläsi olevan jotain erityistä tarkoitusta, mitä?

Ystävällisesti kysyn. Ei ole tietenkään mikään pakko vastata.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Taitaa tuo Darwinin evoluutio-oppi olla ateistien Raamattu? Mutta kukin tulkoot uskollaan tai epäuskollaan autuaaksi sateenkaaren tuolla puolen. Pääasia että elämme sivistyneesti ihmisiksi eikä raa'an eläimellisesti.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Mielestäni tämän nykyisen järjestelmän arkkitehdit ovat niitä, jotka ovat pyrkineet tasamaan sosiaalisia ja biologisia eroja ihmisten kesken ja syytä huomata, että se on johtanut orjuuteen. Kuinka helppo olisi tehdä laki, jossa sanotaan että kaikki työ tehdään alakohtaisella minimipalkalla ja ainoastaan vapaaehtoinen harjoittelu ym. voi korvata tämän, mutta harjoittelua ei saa sitoa muihin etuuksiin. Jostain syystä kuitenkin nämä sosiaalisesta epätasa-arvosta huolestuneet tahot ovat katsoneet, ettei tämä toimi ja ihmisiä pitää pakottaa työhön tunnetuilla keinoilla.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#8.Hitler ja natsit käyttivät juutalaivainojen oikeutuksenaan Darwinin evoluutio-oppia arjalaisen rodun jalostamiseen (=eugeniikka/SS-lääkäri Mengele) sekä Jumalankieltäjä-Nietzschen yli-ihmisteoriaa pyhittämään holokaustin eli miljoonien juutalaisten kaasukammiokuolemat. Darvinismilla on siten monet kasvot historiassa. "Valitettavasti", sanoisi Mara A.

Keskitysleiri-Auschwitzin portilla teksti: "Arbeit macht frei." Und so weiter...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Tieteestä on muodostunut joillekin uskonnon korvike (skientismi).

https://fi.wikipedia.org/wiki/Skientismi

Toimituksen poiminnat